واکنش سازمان ملل و فیدان به خلع سلاح پ. ک. ک بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره کشته شدن یک شهروند آمریکایی در کرانه باختری اخراج دسته‌جمعی در وزارت خارجه آمریکا؛ ۱۳۵۰ دیپلمات کنار گذاشته شدند موافقت آمریکا با فروش احتمالی تجهیزات پشتیبانی A-۲۹ Super Tucano به ارتش لبنان هدیه ویژه نتانیاهو برای ترامپ اذعان هاآرتص به دستیابی هکر‌های ایرانی به اطلاعات صد‌ها مقام اسرائیلی سرکرده پ‌ک‌ک برای دومین بار خواستار خلع سلاح این گروه شد سفارت چین: به ایران موشک نداده‌ایم سفر هیئت قطری به آمریکا / جزئیات برنامه این گروه در کاخ سفید نتانیاهو: با ترامپ درباره تلاش‌ها برای آزادی زندانیان در غزه صحبت کردم بازداشت نظامیان بخش پدافند هوایی اسرائیل به اتهامات جنسی عراقچی با محمد بن سلمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد نشست قریب‌الوقوع الجولانی با نتانیاهو در کاخ سفید سخنگوی ارتش پاکستان: هیچ‌کس جرأت هدف قرار دادن برنامه هسته‌ای ما را ندارد ویتکاف درباره یک اختلاف باقی مانده بین حماس و اسرائیل صحبت کرد

رویترز: کمک مالی ۱۰ میلیارد دلاری قطر به ترکیه

خبرگزاری رویترز به نقل از مقاماتی از ترکیه مدعی شد که پس از عربستان، قطر نیز قرار است کمک مالی هنگفتی در اختیار ترکیه قرار دهد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۱ - ۰۴ آذر ۱۴۰۱ - 2022 November 25
کد خبر: ۱۶۰۷۴۸

به گزارش راهبرد معاصر،‌ دو مقام ارشد ترکیه و یک مسئول دیگر این کشور خبر داده‌اند که ترکیه و قطر در مراحل پایانی مذاکراتی هستند که بر اساس آن دوحه ۱۰ میلیارد دلار کمک مالی به آنکارا خواهد کرد.

 

این منابع به رویترز گفتند که در راستای کمک مالی قطر به ترکیه، حدود سه میلیارد دلار تا پایان سال جاری میلادی در اختیار آنکارا قرار خواهد گرفت.

 

یکی از مقامات ترکیه اظهار داشت که کل کمک مالی ممکن است به صورت سوآپ یا اوراق قرضه بین المللی یا هر راه دیگری باشد و رهبران ترکیه و قطر در این مورد بحث کرده‌اند.

 

هنوز مقامات قطر در این باره اظهار نظری نکردند.

 

به دنبال سفر رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به دوحه و حضور در مراسم افتتاحیه مسابقات جام جهانی در کنار محمد بن سلمان،ولی‌عهد عربستان سعودی و نخستین دیدار خود با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر در آنجا، رسانه‌ها خبر دادند که عربستان سعودی در حال مذاکره با دولت ترکیه برای سپرده‌گذاری پنج میلیارد دلاری در بانک مرکزی این کشور هستند.

 

این کمک‌های مالی، دارایی‌های حساب ذخیره ارزی ترکیه را افزایش خواهد داد و البته نشانه‌ای دیگر از نزدیک شدن ترکیه و عربستان به فاصله چهار سال پس از قتل جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار سعودی در سفارت عربستان در آنکارا، است.

 

سخنگوی وزارت دارایی عربستان نیز تایید کرد که عربستان و ترکیه در حال مذاکره برای سپرده گذاری پنج میلیارد دلاری در بانک مرکزی ترکیه هستند.

 

این سخنگو از طریق ایمیل به پرسش رویترز پاسخ داد و گفت: مذاکره ما برای واریز پنج میلیارد دلار به بانک مرکزی ترکیه در مراحل نهایی است.

 

توافق با عربستان و قطر در واقع نتیجه ماه‌ها تلاش رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، برای بازسازی روابط با محمد بن سلمان، ولی‌عهد عربستان، و توسعه روابط اقتصادی با خاندان سعودی است.

 

اردوغان به دنبال آن است تا در سایه نزدیک شدن به انتخابات، منابع پول خارجی جدیدی را برای اقتصاد ترکیه دست و پا کند.

 

به گزارش بانک آمریکایی گلدمن ساکس، فقط بین ماه‌های مارس تا سپتامبر ترکیه 17.9 میلیارد دلار از دارایی‌های حساب ذخیره ارزی خود را صرف حفظ ارزش لیر کرد.

 

دولت ترکیه از آن جهت به دنبال حمایت از لیر است که با وجود افزایش شدید تورم در این کشور بانک مرکزی ترکیه نه تنها نرخ بهره را افزایش نداد، بلکه کاهش هم داد و باعث تضعیف بیشتر لیر شد. ورود پول جدید از طرف عربستان نفس تازه‌ای برای حوزه مالی در ترکیه است و این در حالی است که اقتصاد این کشور همین حالا با بحران شدید افزایش قیمت سوخت و حامل‌های انرژی روبرو است.

 

طی سال‌های گذشته آنکارا چند قرارداد سوآپ ارزی به ارزش میلیارد‌ها دلار با قطر، چین، امارات و کره جنوبی بسته است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار